Ingredienser:
3-4 pizzabunde, afhængigt af hvor tykke du foretrækker dem. Jeg laver 4.
625 gram mel (10 dl (1 ltr))
5 dl (1/2 ltr) vand
½ dl olie
2 tsk salt
gær på størrelse med en ært (Ja så lidt skal du bruge)

Pizzadag - aftenen før
Rør gæret ud i vandet så der ikke er nogen gærklumper.
Kom resten af ingredienserne i, og bland dem hurtigt sammen indtil der ikke er noget tørt mel.
Lad dejen hæver natten over. 8-12 timer.

Pizzadag - om morgenen
Fold dejen let i skålen og kom den i køleskabet. Brug evt. en dejskraber til at folde med, så er der ingen snavsede fingre.

Pizzadag - 2 timer før spisetid
Det er jo typisk når man kommer hjem fra arbejde.
Hæld dejen ud på et godt meldækket bord. Del den i fire lige store dele.
Fold de 4 klumper til kugler, så godt som det nu er muligt med en våd dej.
Dæk dem til med olieindsmurt plastfilm eller et melet viskestykke.
Lad dem hæve de sidste to timer. Sørg for at de står så langt fra hinanden at de ikke flyder sammen. Jeg plejer at komme dem på et stykke pagepapir med det samme. Men det er afhængigt af hvordan man har tænkt sig at bage dem.
Hvis du presser dem flade direkte på pizzaspaden skal du bare sørge for at der er godt med mel under dem, så du kan løfte dem fra bordet uden at de hænger fast.

Bagning
Når du har kommet fyld på kommer du straks pizzaen i ovnen, så bunden ikke bliver opblødt af fyldet.
Ovnen skal være så varm som det overhovedet er muligt. Så får man bagetider nogenlunde imellem disse to tider:
600 grader stenovn: 2 minutter
300 grader og metal pizzasten: 3-5 minutter
250 grader og bradepande: 12-15 minutter
Pizzaen skal bages til skorpen er gylden og der er små mørke/sorte spidser på fyldet.

Topping
Ost, buffmozzarella, skinke, pepperoni, oliven, rød peberfrugt, champignon, blåskimmelost (Danablue). .

Tilbehør
Hjemmelavet chili & hjemmelavet grøn pesto.



Madklubben
MICHELIN

Langtidshævet pizzadej
våd - æltefri